RAZVOJ PREZENTACIJA

 E-COMMERCE

 WEB HOSTING

 REGISTRACIJA DOMENA

 INTERNET MARKETING

 BAZE PODATAKA

 ODRŽAVANJE

 KONSALTING

 PANORAMA

 INTERNET VIDEO

 FOTO

 CD PREZENTACIJE

 

e


 


Internet Video

Video snimak je najsnazniji oblik promocije, jednostavno zato sto sirokoj publici prenosi poruku koristeci zvuk, sliku i pokret. Microgen  je u ovom trenutku jedna od retkih a mozda i jedina firma u Srbiji specijalizovana za produkciju kvalitetnog digitalnog video snimka i njegovo inkorporiranje na Internet stranice. Nudimo vam kompletnu produkciju video snimka u digitalnom AVI, MPEG, DivX, WMF ili Flash formatu kao i prebacivanje i enkodiranje vaseg prethodno snimljenog filma u neki od ovih formata u svrhe upotrebe na Internetu ili multimedijalnoj prezentaciji. 

Nadamo se da smo skrenuli vasu paznju na ogomne mogucnosti koje pruzaju nove video tehnologije i pozivamo vas da nas kontaktirate i bez obaveza se prokonsultujete sa nama o potrebama vaseg video projekta.

Internet Video Streaming

Streaming je termin koji oznacava transmisiju posebno pripremnljenog (enkodiranog) digitalnog video snimka ili drugog multimedijskog sadrzaja preko Interneta do krajnjih korisnika. U praksi se ponekad koristi i termin Webcasting. Materijali koji su pripremljeni za streaming se startuju automatski i ne zadrzavaju na racunaru korisnika. Snimak nije potrebno ucitavati pre emitovanja zato sto se ucitavanje vrsi u realnom vremenu za vreme trajanja snimka. Kvalitet video streaminga najvise zavisi od kvaliteta veze sa Internetom kod krajnjeg korisnika.

Video snimak se ovom tehnologijom moze emitovati na dva nacina: On-Demand (emitovanje unapred pripremljenog snimka po zahtevu korisnika) i Live (direktan prenos preko Interneta).

Microgen je razvio sopstvenu Video On-Demand proceduru koristeci Flash MX platformu i obezbedjuje potrebne uslove za Live video streaming u Flash formatu preko partnera u Americi.

On demand video streaming

Sistem on-demand video streaminga funkcionise ovako:

1) Video snimak ili drugi multimedijalni oblik se dostavlja u nas studio putem Interneta, poste ili licno.

2) Microgen obradjuje (enkodira) snimak u dokumente prilagodjene za emitovanje na 2 (ili vise po dogovoru) brzine pristupa krajnjih korisnika (od 56 kbs do 512 kbs)

3) Enkodirani video materijali se prebacuju na nas web server ili web server korisnika.

4) Na Internet prezentaciji korisnika se uspostavljaju linkovi ka video materijalima.

5) Posetilac prezentacije odabira zeljeni link i pokrece snimak. Ukoliko je veza korisnika sa Internetom stabilna, snimak se emituje u realnom vremenu tako da prethodno ucitavanje ne postoji.


Pogledajte primer Microgen Video On-Demand Streaminga sa naseg servera:

Odaberite link u zavisnosti od brzine vase konekcije ka Internetu. Ukoliko ste izabrali pravilnu brzinu i vasa veza zaista tako funkcionise, videcete snimak koji se emituje u realnom vremenu sa naseg servera.

Na snimku su detalji iz okoline Brankovog mosta u Beogradu. Snimak traje 25 sekundi. Ukoliko odaberete brzinu koja je veca od vase, doci ce do zastoja u emitovanju, ali ce se snimak kasnije ipak nastaviti, tako da vas ohrabrujemo da probate kako funkcionise snimak i preko brzih veza, npr, 128 ili 256 kbs uz dodatno vreme potrebno za ucitavanje.

28K

56K

128K

256K

512K


Koje su prednosti video streaminga u odnosu na uobicajene video klipove na Internetu:

1) S obzirom na ucitavanje u realnom vremenu, snimak moze trajati "neograniceno" i zbog toga je jedini nacin za direktne prenose dogadjaja do sirokog broja korisnika na Internetu.

2) Moguce je emitovati inace dugacke snimke, kao sto su govori, treninzi, koncerti, filmovi i sl.

3) Moguce je emitovati tv program uzivo

4) Streaming se moze koristiti za snimanje lokacija i emitovanje u realnom vremenu na udaljenim lokacijama, ili cak u drugim zemljama (sigurnosni sistemi)

5) Nije potrebno prethodno ucitavati snimke sto znatno doprinosi zainteresovanosti korisnika

Microgen je u ovom trenutku u mogucnosti da iz ove oblasti na trzistu ponudi enkodiranje videa za video streaming i implementaciju na Internet stranice klijenta, kao i razvoj internih video aplikacija po zahtevu klijenta u zavisnosti od njegovih tehnickih mogucnosti.


Zahvaljujemo se na svim predlozima i komentarima koje mozete uputiti na nas e-mail: studio@microgen.rs


Live video streaming

Za direktne prenose i konferencije u saradnji sa stranim partnerima obezbedjujemo video server i potrebne alate za video streaming u Flash formatu... Paketi se krecu od 400$ mesecno navise... Pozovite za vise informacija


Digitalna Video Produkcija

Microgen Video Produkcija kombinuje modernu digitalnu tehnologiju, kreativni rad sa kamerom i profesionalnu montazu kreirajuci efektna video resenja za siroku upotrebu. Nasi finalni video proizvodi nalaze primenu na sajmovima, u marketinskim kampanjama, na Internetu, u vestima, trening centrima, katalozima proizvoda. Bez obzira na prirodu vaseg posla, mozemo razviti proizvod iskrojen po vasoj meri.

Microgen Video Produkcija vam nudi uslugu po sistemu "kljuc u ruke". Od koncepta do gotovog proizvoda nasa usluga ukljucuje: scenario, snimanje, montazu, naraciju, specijalne efekte, grafiku, animaciju, muziku i duplikaciju.

Microgen Video Produkcija je sastavljena od visokomotivisanog tima multimedijskih eksperata specijalizovanih za novinarstvo, snimanje, montazu, Internet video streaming, Flash video, animaciju i zvuk. Svi nasi saradnici su na raspolaganju vasoj kompaniji, spremni da kreiraju proizvod koji ce informisati, motivisati, zabaviti i uticati na vasu publiku.

S obzirom na niz faktora i veliku mogucnost izbora u video produkciji molimo vas da nas kontaktirate kako bi vam dali cvrstu procenu troskova izrade vaseg video materijala. Tacna cena izrade zavisi od velikog broja faktora (kao sto su lokacija, naracija, efekti i slicno) tako da je pravilna procena moguca jedino posle detaljnog razgovora.


izrada internet prezentacija  |  razvoj internet aplikacija  |  projektovanje i izrada baza podataka  |  izrada online prodavnica 
cd portfolio  |  internet panorama  |  video na internetu  |  fotografija  |  konsalting
 web hosting  |  registracija domena  |  marketing na internetu
home  |  tim  |  projekti  |  posao  |  kontakt

english

© 2002 - 2007 Microgen Internet Consulting & Solutions
Beograd, Srbija